Duurzame productie

‘Biomass gassification’ energiecentrale

Tijdens het productieproces ontstaan er allerlei reststukjes hout. Deze stukjes gooien we niet weg, maar worden in onze Biomass generator omgezet naar energie voor de hele PlanToys® fabriek en omliggende dorpen.

Biomass gassification energiecentrale | PlanToys Nederland
Zonne-energie | PlanToys Nederland

Zonne-energie

De verlichting en stroom voor het kindermuseum wordt volledig verzorgd door onze zonnepanelen. Deze vorm van energie helpt ons om het electriciteitsverbruik en verspilling hiervan te verlagen.

De zon geeft onze bomen niet alleen de kracht om te groeien, maar geeft via de zonnepanelen ook letterlijk de energie door aan onze kinderen in het museum.

ASTM & EN71

De kwaliteit van ons speelgoed wordt in ons eigen laboratorium uitvoerig getest met de modernste apparatuur. Als wij zeker zijn van de juiste kwaliteit, sturen we het speelgoed door naar een derde partij om het op internationaal niveau te laten testen. Hierdoor overtreffen onze producten de internationale veiligheidsstandaarden, zoals ASTM (USA) als EN71 (Europa).

ASTM & EN71 | PlanToys Nederland
Ecologisch efficiënt produceren | PlanToys Nederland

Ecologisch-efficiënt produceren

PlanToys® is een CO2 neutraal bedrijf. In het afgelopen jaar produceerden wij ongeveer 2,5 miljoen stuks speelgoed waarbij 2.569.373kg aan CO2 vrijkwam. Daarom planten we elk jaar meer dan 9000 bomen, die weer helpen om ruim 2.700.000 CO2 te absorberen.

Door te berekenen hoeveel CO2 wij uit zullen stoten, kan onze bosbeheerder berekenen hoeveel bomen we ieder jaar bij moeten planten om CO2 neutraal te blijven.

OHSAS 18001

Met het OHSAS 18001 certificaat garanderen we een veilige en gezonde werkomgeving voor zowel onze werknemers in de fabriek als op kantoor. Zonder gelukkig personeel zou ons speelgoed niet zijn was het nu is.

OHSAS 18001 | PlanToys Nederland
ISO 9001 & ISO 14001 | PlanToys Nederland

ISO 9001 & ISO 14001

Het ISO 9001 certificaat staat voor het behalen van hoge productkwaliteit en service standaarden die over de gehele wereld van kracht zijn.

Het ISO 14001 certificaat staat garant voor ons milieumanagement.